Q & A – find svar på alt her!


010-418ea2e08d

 

Hvornår skal jeg ankomme?

Du skal tjekke dig ind på Fivelements mellem kl. 14 og 16. Hvis du har mulighed for det, så kom til Bali et eller to døgn før, så du kan lande, få jetlag ud af kroppen og omstille dig til det nye, du skal i gang med. Indloger dig f.eks. centralt i Ubud. Derfra er der ca. 25 min. med taxa til Fivelements (pris omkring 35 kr.)

Se på kort her: Ubud – Fivelements

 

Kan jeg få pengene tilbage, hvis jeg bliver syg/forhindret?

Nej, desværre ikke, for vi skal betale Fivelements på forhånd. Du kan  give din plads videre til en du kender, eller vi kan hjælpe dig med at finde en, der kan overtage din plads. Vi kan ikke garantere dig det. Men vi kan gøre et forsøg.

 

Kan jeg forlænge mit ophold på Fivelements – og får jeg rabat på værelsesprisen?

Ja, du  kan booke en villa på Fivelement for 3500000 IDR pr.nat (ca. 1800 DKK)  i det omfang de har ledige villaer. Fra 18. februar og frem er der udsolgt. I skrivende stund er der ledige suiter fra den 10. februar. Men der er også mange andre dejlige steder, du kan bo i Ubud, til blot 350-700 kr. pr. nat, hvis du ønsker at forlænge opholdet et par dage, før retreaten starter, eller efter. Vi anbefaler f.eks. Trinity Gardens. Det er også et eftertragtet sted at bo, så du skal booke i god tid. (Vi bor her før vi ankommer til Fivelements).

 

Kan jeg rejse sammen med nogen – og måske komme derned nogle dage før eller forlænge opholdet?

Skriv til os, hvis det er dit ønske, og vi vil guide dig videre til andre i gruppen, der har samme ønske om at komme tidligere eller forlænge opholdet. Vi har lavet en Facebookgruppe, hvor I kan finde hinanden og kommunikere sammen. Men husk, vi er ikke rejsearrangører. Det er dit ansvar at sørge for flybillet, lokaltransport, rejseforsikringer mm.

 

Kan jeg få et enkeltværelse?

Nej, det er ikke muligt, dels p.g.a, begrænset antal villaer, dels fordi det ville fordoble prisen for dig. Men husk, at vi ikke skal bo på små hotelværelser. Vi skal bo i eksklusive suiter; Store, åbne, luftige villaer. Med terrasse ud til floden, egen lille pool, udendørs bambusdesignet badeværelse – det er ulitmativ selvforkælelse.Gå ind på fiveelements.org og se under ”sleeping”.

Desuden er der to selvstændige senge i den rummelige suite (se foto). Den første dag giver vi jer alle nogle gode tips, til hvordan man “bor sammen-men hver for sig” i den ugelange retreat-periode.

38635092

Kan jeg selv bestemme, hvem jeg vil dele villa med?

Du kan skrive til os og ønske, hvem du gerne vil bo sammen med, hvis du har tilmeldt dig med en, du kender. Vi skal gøre vores bedste for at opfylde alles ønsker. Men vi laver fordelingsplanen, før I kommer og fordeler jer på villaerne. Det vil være lettest for alle parter. Hvis I senere ønsker at bytte indbyrdes kan I selv organisere det, så længe I tager hensyn til, at alle parter er glade.

 

Er der aircondition på værelset?

Ja.

 

Skal jeg deltage i kurset alle dage?

Ja, det vil vi foreslå. Vi synes det giver den bedste energi for os alle sammen, at alle er med til alle undervisningssessioner. Det vil også give dig det største udbytte. Nogle gange får man de største gaver og indsigter, der hvor man ikke lige forventer det.

 

Hvornår er der undervisning?

Vi mødes i “Mandala” hver dag 10.00-12.30 – og de fleste dage igen 16-18.30, dog med enkelte undtagelser, hvor du har en fri-eftermiddag eller hel fridag eller de dage, hvor workshoppen ligger om aftenen.
Se det udførlige program her: (Program for 2018 kommer senere)

faith-hunter2

 

Er der bestemte regler på stedet jeg skal overholde?

Ja, Fivelements er alkoholfrit. Og man må ikke anvende mobil på fælles områderne, men gerne på værelserne. Når vi spiser i Ubud eller oplever nattelivet i Ubud kan du benytte dig af chancen for en drink.

 

Hvornår er der morgenmad?

Der serveres morgenmad i restauranten hver dag mellem kl. 07.00  – 11.00.

 

Er der internet adgang under opholdet?

Ja, der er gratis Wifi på værelset. Mobiler, ipads, o.lign. må dog kun anvendes på værelset, ikke på fællesarealer, for at sikre en optimalt afstressende stemning på stedet.

 

Hvad gør jeg, hvis jeg gerne vil booke spabehandlinger på stedet?

Du kan booke behandlinger, når du ankommer. Se Fivelements tilbud af behandlinger her: wellness-menu-fivelements-2016. Især Pak Wyans massage, som inkluderer healing og clairvoance har fået god omtale. I det hele taget har alle Pak’ernes behandlinger fået rigtig god omtale!

 

Jeg har allergi – hvad gør jeg?

Skriv til os, hvad du er allergisk overfor. Vi kommer til Fivelements et døgn før jer og vil give beskeden videre til restauranten. Maden er udsøgt, økologisk og stjerneklasse rawfood, så den burde ikke kunne give allergiske reaktioner.

 

fivelements-0202-ebd198f356

 

Hvornår skal jeg købe flybillet?

Når vi siger ”Go”. Det gør vi, når alle har indbetalt depositum.

 

Hvilket flyselskab er bedst – eller billigst?

Vores anbefaling er Singapore Airlines, som er lidt dyrere end de billigste, men til gengæld byder på lidt højere kvalitet. Thai Airways og KLM er også gode. Qatar Air er blandt de billigste med en mellemlanding i Doha. Ligesom Norwegian er billig, men der risikerer du to mellemlandinger.

Det bedste er at bruge momondo.dk, som altid finder de billigste, bedste og hurtigste billetter. Her kan du let vælge hvilke tider og priser, der passer dig godt.

 

Hvor langt er der fra lufthavnen?

Der er 29 km fra lufthavnen. Det tager cirka en lille times kørsel i taxa. Og du skal afsætte ca. 200 kr. til turen. Hæv indonesiske Rupiha (IDR) i en ATM automat i lufthavnen (eller medbring hjemmefra).

 

Hvor langt er der til centrum af Ubud? 

Ca. 11 km. Og det tager ca. 25 min. at køre i bil dertil. Hotellet har en shuttle ordning med daglige kørsler til og fra Ubud centrum.

 

Hvordan er vejret i februar?

Bali har tropisk klima, og gennemsnitstemperaturen er knapt 30 grader året rundt.

Bali har to sæsoner; den tørre fra april til oktober, hvor antallet af regnvejrsdage er et par stykker om måneden.

Fra midt november til midt marts har Bali “den våde sæson”, som betyder at der kan forekomme heftige regnskyl ud på eftermiddagen eller om natten. På Bali er der dog meget sjælden tale om dagsregn, og øen kan derfor besøges hele året. Vandet er dejligt varmt hele året, ca. 25 grader.

Da vi besøger Bali i februar kan vi således risikere dage med en eftermiddagsbyge og/eller dage med skyer.  Vores bosatte venner på stedet siger, at det ikke er noget der ødelægger oplevelsen, og at øen er skøn hele året rundt. Temperaturen i februar er stadig 30 grader, så du kommer ikke til at fryse 😉 Men da vejrforholdene er Vorherres business kan vi intet garantere, andet end at du har godt selskab, et dejligt værelse med air con og en smuk undervisningsal, hvor du i al fald er i tørvejr, hvis der kommer en byge.

 

Er der farligt kryb?

Der er heldigvis ikke meget kryb på Bali. Men der er myg om aftenen, så du skal smøre dig med myggebalsam inden mørket falder på.

 

Hvad er gode ting at tage med?

En notesbog og skriveredskab. Og vigtigst af alt en god myggebalsam. Apotekets FRI MYG har en duft, der rent faktisk er til at holde ud.

 

Hvad skal jeg tage med af tøj?

Afslappet, løst sommertøj, badetøj – og en sweater til om aftenen.

 

Hvad er den lokale valuta?

IDR – Indonesiske Rupihas. 200.000 IDR svarer ca. til 100 danske kroner.
Du kan evt. benytte denne valuta konverter: http://valutaomregneren.dk

 

Hvilken betalingsform kan jeg bruge på Fivelements og lokalt i Ubud?

Medbring dollars eller Euro (helst store sedler) som i de autoriserede vekselboder kan veksles til lokal valuta. Der er også Visa og Mastercard hævemaskiner i Ubud. (Dankort/Visa og Eurocard eller American Express). Stort set alle butikker i Ubud tager imod kreditkort. Det kan være en god idé at tage 2 forskellige kort med, i tilfælde af tab eller lukning. Det kan også være en god idé at advare banken om, at der vil blive hævet på kortet i Indonesien.

 

Hvad koster det at spise på Bali?

Ca. 40-50 kr. på almindelige restauranter.
Restauranten på Fivelements er en gourmet restaurant; her er prisen 150-200 kr. for en tre retters menu.

 

Er det “sikkert” at spise lokalt?
Alle restauranter i Ubud har en høj grad af renlighed og er sikre at spise på. Men spis ikke mad fra gadekøkkener – vi kan ikke kan tåle deres lokale bakterier. Ligesom man kun drikker og børster tænder i vand på flaske.

 

Skal man vaccineres inden?

Det behøver du ikke. Det er altid fornuftigt at have en gyldig stivkrampevaccination, samt at sikre sig mod myg ved at bruge myggebalsam tidlig morgen og når mørket falder på.

 

Skal man have visum til Bali?

Nej, med de nye visa regler er din flybillet  inkluderet et gratis 30 dages turistvisum.

 

Gode links
Få svar på alt om pas, visum, valuta, m.m.

Rejseinformationer om Bali